Ролери: Защо да тренираме фристайл слалом?

Тренировки по Ролери:
Защо да тренираме фристайл слалом?

Дори деца от тази школа по фристайл ролери вече печелят предни места в национални състезания. Във видеото има интервю с момиче което тренира от една година. Тя тренира 2-3 часа дневно. Тя е спечелила 9 място в слалом, и предни места в дургите класации.



Такава школа по ролери вече се развива и в Бургас. Тренировките по фрустайл слалом и инлайн хокей са всеки ден след 18 часа в Морската градина, близо до Флората. Клубът по ролери е официално регистриран и събира желаещи да тренират.



Защо да практикуваме каране на ролери? Най-вече заради адреналина, запознанствата, добрата физическа активност и настроението.



Как да спрем с ролери? 
Ролери- свободен стил: Осмица на зад и на пред 
Ролери - слалом: Базова комбинация 
Стъпки в слалома с ролери 
Уроци - Ролери: Пресичане (Бургас)
Както фристайл слалома, така и Инлайн хокея изискват редовни тренировки и постоянно научаване на нови упражнения. Добре е да има треньор, който постоянно да наблюдава развитието, да показва нови техники. Важен е педагогическия подход, който спомага децата бързо да се развиват, преодоляват ограниченията и усвояват лесно нужните умения.

Това упражнение се нарича "Казачок". Трябва доста практика за научаването на всяка такава техника.



Но разбира се начинаещите започват с най-базовите - основни стъпки. Това видео показва как се започва с първите уроци.



С много практика всичко се научава и всеки може да стане много добър.



Но ето защо всяко упражнение се разделя на подразделения, които трябва да научим. Разбира се с треньор това става най-бързо лесно и разбираемо.



0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More